Banvallarna runt Rimbo

Från Rimbo finns det banvallar som går åt 4 olika håll:
Söderut mot Kårsta
Österut mot Norrtälje
Nordväst mot Rånäs
Norrut mot Edsbro/Häverödal (Hallstavik).

Söderut mot Kårsta

11 km ridbar banvall som börjar strax söder om Rimbo, går längs vackra sjön Sparren och slutar i söder i Kårsta där Roslagsbanan fortfarande trafikerar.

Vid det röda krysset fanns en trasig bro, som byggdes inför Ryttar VM 1990 då Distansritten gick längs denna sträckning. De trasiga broarna är ersattes 2011 med nya fina broar. Sträckan söder om röda krysset är mkt vacker, i synnerhet soliga kvällar!

Den är lättriden och trevlig, skogen kryper på sina ställen väldigt nära inpå, men har dock inte gjort det svårframkomligt.

Klicka på bilden så får du upp den högupplöst.

Rimbo - mot Edsbro del 1

Österut mot Norrtälje

Här måste vi reka på nytt för att kunna ge mera info om framkomligheten, den ska dock vara ridbar i stort sett hela vägen från Kundby till Norrtälje

Nordväst mot Rånäs

Drygt 6 km banvall som kommunen förbättrade 2010. Ena sidan av banvallen är asfalterad och den andra är grusad för ridning. Den första km möter man ofta gående, men längre norrut får man oftast ha banvallen för sid själv.

​Man passerar över några broar, vilket är roligt och bra träning för både häst och ryttare.

Tar man sig igenom Rånäs fortsätter den norrut åt Almungehållet, bitvis svår att ta sig förbi.

Bra ställe att parkera på med hästsläp är vid gamla lokstallarna i Rimbo

Norrut mot Edsbro del 1

Sträckan Rimbo Edsbro är totalt 18 km och den börjar bra med fin banvall, som sedan övergår i marker som på vissa ställen är återköpta efter den tvångsinlösen som skedde i slutet av 1800-talet.

Vid ett ställe är man tvungen att avvika från det som varit banvall och ta sig via väg 280 tillbaka till banvallen, och på två andra ställen behöver man rida runt några hus men det är inga längre sträckor det handlar om.

Bra ställe att parkera på med hästsläp är vid Ridskolan i Rimbo

Rimbo - mot Edsbro del 1

Norrut mot Edsbro del 2

Sträckan Rimbo Edsbro är 18 km och den börjar bra med fin banvall, som sedan övergår i marker som på vissa ställen är återköpta efter den tvångsinlösen som skedde i slutet av 1800-talet.

Vid ett ställe är man tvungen att avvika från det som varit banvall och ta sig via väg 280 tillbaka till banvallen, och på två andra ställen behöver man rida runt några hus men det är inga längre sträckor det handlar om.

Bra ställe att parkera på med hästsläp är vid rondellen i Edsbro, där finns en ganska stor grusplan.

Rimbo - Edsbro del 2