Vem äger marken?

Även om ridning omfattas av Allemansrätten, så vi uppmanar dig vid ridning på mark som ägs av någon annan än dig själv, att du ber om markägarens tillåtelse.

1. Gå in på Kartbutikens hemsida för att beställa fastighetskartan

I fliken Ortnamn kan du söka upp ditt önskade område.

För att hitta rätt Fastighetskarta, välj fliken Index, välj därefter Fastighetskartan i rullmenyn till höger (där det står Översiktskartan). Med hjälp av knappsymbol nr 3 under menyn ”Swereff 99 TM” kan du sedan klicka i kartbilden för att se vilken karta du söker. Vill du beställa flera kartor, tryck först på symbol 2, sedan symbol 3 och klicka därefter i kartan. Du kan även zooma och navigera i kartbilden med hjälp av musen. När du fått fram kartbladets beteckning (t.ex. 62D3JN) är det bara att med hjälp av sökfunktionen hitta och beställa kartan på Kartbutikens hemsida.
Kartan kostar 198 kr

Inom drygt en vecka får du hem en tryckt karta där fastighetsbeteckningarna finns med. När du vet vilka fastighetsbeteckningar du är intresserad av, ringer du till Lantmäteriets Kundcenter på tel 0771-63 63 63 vardagar mellan 9.00 och 16.00, eller mailar till kundcenter@lm.se